Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckan i att leka

/

Rädda barnen i Söderhamn öppnar för lek på asylboendet Campus Park i Vågbro. På söndagen kom ett 40-tal barn för att fika, pyssla och springa av sig i idrottshallen.

Annons

Alla med spring i benen är välkomna då Rädda barnens lokala avdelning bjuder i varannan söndag. Första gången för två veckor sedan kom ett 40-tal barn, från asylboendena Linblomman och Vågbro samt de ideellt arbetande Rädda barnen-funktionärernas egna. På söndagen var de lika många och det är planerat att fortsätta framöver. Något som bland annat möjliggörs av de 18 000 kronor som Helsinge multisportklubb samlade in med en tävling vid Stormorshäll.

– Vi funderade på vad vi kan göra som läget är för oss gammelsvenskar och de nya för att vi ska ta oss framåt. Första gången var det lite hela havet stormar, och det är kul att många kommer nu också. Det finns absolut ett behov, säger Karin Berger från Rädda barnen medan barn anländer och fika dukas fram.

Inne i idrottshallen finns en hinderbana, i ett annat rumt klingar musik och i byggnaden intill är det pyssel med pärlplattor och annat som små fingrar passar till. Svetten lackar lagom till fikat tar vid.

– Det är jättebra. Jag är också tacksam för Kicki (Modig) på Linblomman som hjälper oss med allt. Och så svenska folket och samhället, säger Talal Alhadidi från Irak som kom för att låta dottern Dodo Karin leka. en stund.

Mer läsning

Annons