Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luftkonster och lamor i Sandarne

Under tisdagen kom cirkuskaravanen Wiktoria till Sandarne idrottsplats. Med sig hade de kameler, lamor, getter, duvor, katter, hundar, två clowner och gymnastiska akrobater.

Annons

Samtidigt som kronprinsessan Viktoria firade sin stora dag på Öland, kom hennes namne med W till Sandarne.

Ett hundratal besökare tog plats i cirkustältet när direktören förklarade föreställningen öppnad. Pavlovtruppen från Moskva, som både inledde och avslutade cirkusen, imponerade med gymnastiska akrobatnummer på räck. Annars var det mycket djuruppträdanden som framförallt gladde barnen. Geten som red på en häst och pudeln som hoppade genom en brinnande ring, hörde till de animaliska höjdpunkterna. Clownbröderna Pavel och Ivo sprang in och ut för olika nummer. Överlag blev det en cirkus med familjär karaktär; mer folkligt och kanske lite mindre proffsigt än de större cirkussällskapen.

- Vi kommer nära publiken när vi är lite mindre, säger cirkusdirektör Lars-Åke Jonsson.

Han tog över efter grundaren Åke Skogh inför den här säsongen och har rest runt med Cirkus Wiktoria sedan i mars. Turnén fortsätter fram till mitten av oktober. De uppträder i princip varje dag under hela säsongen, och turnerar runt i Norrland och Svealand.

- Det här är det roligaste som finns, säger han i pausen medans kameler springer runt i bakgrunden med barn från publiken på ryggen.

Mer läsning

Annons