Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Loppisproffs köper billigt och säljer dyrt

/
  • Ellenor Sundin, 40 och Emma Högqvist, 11, fyndade för glatta livet. Bland annat en kakburk med tomtemotiv och dvd-filmer. Kolla vad man kan fynda! Tio spänn här och 400 på Barnens hus, sa Ellenor och visade upp ett dataspel.
  • Carin Wadstedt fyllde bilen med prylar och åkte till Söderhamn. Prylarna har hon fått från kompisar. I stället för att slänga dem så kan man sälja för fem–tio kronor, så får någon nytta för en billig peng.
  • Många passade på att sälja gamla grejer under söndagen.

Parkeringen på E-center fylldes av folk som ville sälja sina pinaler.

Annons

Ett pussel, en ny byrå eller en påse dekorationssand? På loppisen på E-centers parkering under söndagen krängde allmänheten allt mellan himmel och jord till andra delar av allmänheten. Här fanns kannor i nysilver för femtio spänn. Och en bil för femtiotusen. Carin Wadstedt, 51, från Gävle hade en imponerande samling föremål som hon krängde.

- Man stuvar i flyttlådor, och använder dem sen som bord. Det är roligt, ett annorlunda sätt att träffa folk, säger hon.

Det är vanligt att loppisproffs försöker tjäna en hacka.

- Det finns alltid kunnigt folk. De går runt och frågar och köper för kanske en tjuga. Sen säljs grejen på ett annat bord lite senare för hundra, säger Carin.

Mer läsning

Annons