Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Loppis med bohaget när Vargen töms

/
  • Nu töms samlingslokalen Vargen, hem för föreningen Bygdegården Vargen och en rad andra föreningar. Karl Brodin konstaterar att gårdsföreningen läggs ned medan de andra föreningarna har hittat andra lösningar.

I början av oktober såldes Bygdegården Vargen i Söderhamn och de inneboende föreningarna spreds ut i andra lokaler. För själva gårdsföreningen väntar däremot nedläggning och nu ordnas loppis för att tömma lokalen.

Annons

När Uppsala stift sålde samlingslokalen Vargen till en privat köpare oroades de inneboende föreningarna och föreningen Bygdegården Vargen för var de skulle hålla till i framtiden. Ordförande för de senare, Karl Brodin, konstaterar att hans egen förening läggs ned efter att ha haft ett nyttjanderättsavtal som löpt från 1985 och gällt i 30 år.

– Tyvärr har vi inte hittat någon lösning. Föreningen måste vi avliva och det görs vid årsstämman i februari. Det känns tråkigt, säger Karl Brodin.

Läs också: Vargen såld efter budgivning

Även för de föreningar som hittat nya lokaler för sina verksamheter väntar förändringar. Husmodersföreningen ska hålla till i Mariagården, studiecirklar flyttas till biblioteket, Dansklubben Faxe liksom folkdanslaget kan dansa vidare på Bilda, PRO Faxe och fågelklubben bor numera på IOGT-NTO:s lokal Gotan, vävstolarna har flyttas till Flygstaden och Brottsofferjourens nya hem är Björnen.

Den person som jobbat deltid med administrationen slutar.

Att föreningar fått tillgång till nya lokaler kanske låter bättre än av det är, menar de som nu hjälper till att tömma Vargen inför flytten. Vargen har varit "hemma", med sammanhållning mellan föreningarna och tillgång till lokalerna.

– Det vet man ju inte förrän efter ett tag hur det blir. Här har vi i alla fall haft det hemskt bra i alla år. Det här är inte roligt, säger Birgit Sahlén, som varit med under Vargens alla år som föreningslokal.

Läs också: "Låt oss inte stänga några dörrar"

Den 31 december ska man vara ute. En del inventarier och möbler har sålts till Odd Fellow och Brobergs IF. Lördag 19 december hoppas man kunna sälja av det sista på en loppis där det som återstår, inte minst porslin för 150 personer.

– Vi håller på för fullt för vi vill inte jobba i mellandagarna. Den 10 december hade vi sista uthyrningen, säger Karl Brodin.

Läs också: Gjutarbacken tänkbart alternativ

Mer läsning

Annons