Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lönns Buss rullar på 20:e året

/
  • Han har en rejäl fordonspark numera, Lars-Göran Lönn. Det är tjugo år sedan det bara stod en Volvo-buss i garaget. Sedan dess har det hänt mycket – och rullat på bra.

I 20 år har Lars-Göran Lönn "rattat" sitt bussbolag. Lönns Buss firar jubiléet med fortsatt expansion.

Annons

Turisttrafik inom och utom landet visade sig vara en bra affärsidé.

Den har fått det att rulla på bra för Lars-Göran Lönn och hans bussbolag under de 20 år som gått, sedan bolaget startade år 1990.

Den gången stod han där ensam, med en Volvo-buss utan luftkonditionering. Numera är man 13 i bolaget och fordonsparken på nio bussar förnyas varje år. Nu finns det inte bara luftkonditionering utan också bälte, digital-tv, trådlöst internet – och bättre benutrymme i längre bussar.

Med en resekatalog innehållande 28 resor blir det förstås inte så mycket rattande för Lars-Göran längre, utan mycket administration. Men han sticker fortfarande ut på långresor då och då, med grupper som studerat något visst land eller stad – och avslutar med att åka dit.

Det finns förstås många roliga reseminnen att tänka tillbaka på från åren som gått. Som den gången då han råkade låsa in en pensionär i bagageutrymmet. Han hade räknat alla i bussen och fått det att stämma, men när han vände ryggen till för att starta bussen, smet en av resenärerna ut för att lägga något i bagageutrymmet. Saken upptäcktes snabbt och är numera bara ett glatt minne.

Den förening som vill göra en resa med hemligt mål, kan lugnt låta Lars-Göran lägga upp rutten. Och nåt hemligt inslag kan vi också räkna med när han lägger upp 20-årsfirandet på hemmaplan.

Mer läsning

Annons