Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Lokförarna som slarvar"

Ljusnebo menar att det inte är bilisterna, utan lokförarna som slarvar.

Annons

Av någon anledning är det många bilister som inte stannar vid järnvägsövergången vid gamla brandstationen. Nu menar Ljusnebon Tord Söderman att lokförarna slarvar med att sätta igång rödljusen.

Många bilister inte stannar vid rött ljus där Industrivägen korsar järnvägsspåren, intill gamla brandstationen, i Ljusne.

Stefan Rönnkvisth, produktionschef på Ala sågverk som äger spåren, menade att de ljud- och ljussignaler som finns är tillräckligt tydliga. Bilisterna borde därför se dem och kunna stanna.

Men han får nu mothugg av Ljusnebon Tord Söderman.

Han brukar fiska i närheten och ser järnvägskorsningen därifrån. Enligt honom är det ofta som signalerna inte startar när ett tåg passerar.

– Hela sommaren sitter jag där och fiskar. Det är många gånger som tågen åker förbi och det är alldeles tyst. Det är flera gånger om dagen, men det hörs ingenting, säger han.

Ljud- och ljussignalerna är inte automatiska, utan ska slås av och på av lokföraren. Enligt Tord Söderman är det inte bilisterna som slarvar med att stanna vid rödljusen, utan lokförarna som struntar i eller glömmer att sätta igång signalerna.

– Om tåget passerar tio gånger är det nog bara sex-sju av dem som signalerna är igång, säger han.

Produktionschefen på Ala sågverk, Stefan Rönnkvisth, kan inte säga om det slarvas från lokförarnas sida.

– Jag har faktiskt hört att det har hänt. Jag rör mig ganska mycket på industriområdet, men jag har inte sett det själv, så det är klart att det inte är uteslutet, säger han.

Givetvis är det lika viktigt att bilisterna stannar vid rödljusen som att lokförarna faktiskt tänder dem. Stefan Rönnkvisth ska därför informera lokförarna.

– Självklart ska jag göra det, nu när vi får indikationer på att det behövs, säger han.

Mer läsning

Annons