Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokalinvigning med tårta

/
  • Plask i bassängen, saft och tårta och många glada skratt. Det blev festligt värre på Ljusne förskola när tekniske chefen Lars Stål och Bosse Olofsson kom dit och bjöd barnen på en inflyttningspresent. I nästan ett halvår har de huserat i lokalerna efter Hälsingevägen efter vinterns snöoväder som innebar att lokalerna läckte som ett såll. Men nu är de tillbaka.Foto: Pontus Orre

Ända sedan i februari har barnen på Ljusne förskola huserat i provisoriska lokaler efter Hälsingevägen.
Men nu är de tillbaka – med ett rejält tak över sina huvuden.
Det firades med saft och tårta.

Annons

När personalen kom tillbaka efter jullovet upptäckte de att Ljusne förskola läckte som ett såll. I alla skrymslen och vrår stod plasthinkar uppställda och efter tak och väggar sipprade vattnet. När det inte gick att vistas där längre fick verksamheten flyttas till de provisoriska lokalerna efter Hälsingevägen. Snart sex månader har gått sedan dess.

I dag är barnen och personalen tillbaka i de ordinarie lokalerna som kostade kommunen 1,2 miljoner kronor att renovera. Förra onsdagen flyttade de in.

När Kuriren kommer på besök sitter de ute och fikar. På borden står två jordgubbstårtor och flera kannor saft. Det är kommunen som bjuder.

– Det här är ju nästan som en återinvigning, säger Lars Stål, teknisk chef i Söderhamn.

Solen värmer och personalen har redan hunnit ta med sig barnen till utomhusbadet i Ljusne en vända. Det är ett måste sådana här dagar.

– Det är varmt, säger förskollärare Anna-Karin Larm.

Men både hon och övriga i personalen är glada över att de har fått flytta tillbaka. Lokalerna efter Hälsingevägen var både trånga och opraktiska. Här har de gott om plats och skulle det behövas kan de sätta på vattenspridaren för att kyla ner både sig själva och barnen.

– Det var ju bara två år sedan förskolan totalrenoverades och nu har man bytt ut både väggar och tak. Så det är toppmodernt, säger Anna-Karin Larm.

När Lars Stål får frågan om taket kommer att hålla om det blir mycket snö även i vinter så ler han bara och säger att om inte, får de väl komma med jordgubbstårta en gång till.

– Det är klart det kommer att hålla, taket är ju den stora ombyggnationen, säger han sen.

Mer läsning

Annons