Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokal musik lyser upp julen

/
  • P-O Larsson och Hasse Spennare får med sig lokala artister på en julskiva där intäkterna ska gå till välgörenhet.

Julen blir lite varmare i år. I alla fall för den som tycker att omtanke är ett vedträ på brasan. Musikprojektet Söderhamn för alla, som föddes 2011, får en uppföljare till jul.

– Vi gör en julskiva på vårt vis, säger initiativtagaren P-O Larsson.

Annons

Det musikaliska välgörenhetsprojektet Söderhamn för alla har samlat in pengar både i form av spelningar och en skiva. Nu rullar det på – med en uppföljare som får jultema.

– Vi har gjort lite livegrejer med gänget och i julas ville man att vi skulle spela i Bergvik under julen. Vi gjorde det och blandade in lite jullåtar. Då kom frågan: "när kommer julskiva", säger P-O Larsson.

Svaret är – snart.

P-O Larsson håller som bäst på att spela in hemma i sin studio i Marma. Grunderna är lagda till åtta, nio låtar. Totalt får skivan elva spår, med lika många sångare som sjunger. Några var med på förra plattan, andra är nya. O helga natt, Run Rudolph run, Bereden väg för herran och Rockin' around the christmas tree är några av låtarna som kommer att vara med.

– Vi gör jullåtar men med vår personlighet i dem. Det blir som en del av en själv som man delar med sig av till andra som inte har det man har. Det känns fantastiskt att man kan vara många som gör något. Och alla är delaktiga, även de som köper skivan, säger P-O Larsson.

Idén till den första skivan föddes som ett svar på turerna kring värmestugans vara eller inte vara. P-O Larsson och Hasse Spennare frågade runt och många av Söderhamns musiker och sångare svarade med att göra insatser på en skiva som trycktes i 2 000 exemplar. Inte riktigt alla har sålts men P-O Larsson uppskattar att den dragit in runt 180 000 kronor till behövande i Söderhamn.

Mer läsning

Annons