Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljust välkomnande till Söderhamn

/
  • Under måndagen sattes den två ton tunga skylten på plats på sträckan mellan infarten till Ina och E-center i Söderhamn.

De gamla eventskyltarna i och utanför Söderhamn ersätts av digitala sådana. Nu kommer information att kunna skickas ut till vägkanten direkt från kommunhuset.

Annons

Under måndagen sattes den två ton tunga digitalskylten på plats i Söderhamn. Utechef Kjell Lind hoppas att den nya skylten ska locka fler förbipasserande ögon, då det är lättare att uppmärksamma det ett lysande budskap.

– Jag är jätteglad över att den är på plats, det här är något vi väntat på. Det öppnar för många möjligheter, säger han.

Den nya skylten vid Ina-korsningen kommer att kunna styras direkt från kommunikationsenhetens datorer. Tidigare har man behövt byta flaggor manuellt, vilket varit tidskrävande.

– Det här kommer såklart att gå mycket snabbare, och vi kan få ut information om till exempel evenemang samma dag om vi vill, till exempel under Vinterveckan eller i anslutning till hemmabandymatcher, säger utechefen.

Elmatning att läggas under veckan, och förhoppningsvis kan LED-lamporna lysa redan på fredag. Till vintern kommer ytterligare två stycken digitalskyltar att placeras längs E4:a, i både norrgående och södergående riktning.

– Det är ett steg i arbetet med mångfald och kommunikation. På det här viset kan vi informera och hälsa alla bilister välkomna, både de som redan finns i Söderhamn och de som åker förbi, säger Kjell Lind.

Mer läsning

Annons