Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusne vinnare för fjärde året i rad

/
  • Stolta vinnare från PRO Ljusneorten. Bengt Jonsson, Marianne Blomquist och Per-Erik Lejonmark.

Under torsdagen var det dags för den årliga frågesporten för PRO:s medlemmar. Kampen var som vanligt hård från början till slut och vinsten togs hem av Ljusneorten, för fjärde året i rad.

Annons

Under torsdagseftermiddagen var det dags för PRO:s årliga frågesport mellan lagen Söderhamn, Sandarne och Ljusne. Vinnargänget bestående av Bengt Jonsson, Marianne Blomquist och Per-Erik Lejonmark från PRO Ljusneorten var nöjda efter segern.

En av vinnarna, Bengt Jonsson, tar segern med ro.

- Det var mindre stressigt i år, istället för fem frågor i taget var det ofta två stycken. Och så två minuter betänktetid som vanligt.

Ljusne plockade tidigt poäng och fortsatte så tävlingen igenom, något som visade sig räcka till en vinst. De tre deltagarna kompletterade varandra bra genom att vara duktiga på olika saker. Per-Erik Lejonmark kan mycket om natur, teknik och konst. Marianne Blomquist är en fena på litteratur, musik och sport medan Bengt Jonsson riktar in sig på historia, språk och allmänbildning.

- I år var det dock ingen fråga om ämnet teknik, säger Per-Erik Lejonmark en aning besviket.

Nästa steg för vinnnarna PRO Ljusneorten blir att möta det vinnande laget i sydvästra Hälsingland. Det är inte avgjort om det blir Ovanåker, Bollnäs eller Kilafors eftersom den tävlingen ännu inte gått av stapeln. Inget datum är bestämt för nästa match.

Mer läsning

Annons