Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusne simhall lever vidare

/
  • Ljusne badförening med ordföranden Ewa Lindh har kämpat så gott de kunnat för att hålla badet öppet.

Söderhamns kommun höjde hyran för Ljusne badförening så mycket att föreningen inte hade råd att betala. Nu har kommunfullmäktige beslutat lämna bidrag så att föreningen kan fortsätta hålla badet öppet.

Annons

Det blir en fortsättning på inomhusbadandet i Ljusne. Det glädjande beskedet kunde Ljusneborna ta emot sedan kommunfullmäktige beslutat lämna bidrag till Ljusne badförening om 10 000 kronor i månaden.

– Vi har vunnit!, säger Ewa Lindh, ordförande i Ljusne badförening och skrattar.

Hon är glad och lättad över beslutet. De senaste två åren har varit skakiga för badet och föreningen har kämpat för dess framtid. Ljusne badförening tog över driften från kommunen 1997. Största kunden var kommunen genom att Stenbergaskolan använde badhallen varje dag under skolåret.

2009 minskade skolan sina dagar i badet vilket drastiskt minskade föreningens intäkter. Samtidigt ökade deras hyreskostnad för badet med 45 procent. Situationen blev ohållbar och föreningen tvingades säga upp hyreskontraktet med kommunen.

Det har nu löst sig genom att föreningen får 120 000 kronor i bidrag. Men det återstår fortfarande 80 000 som Ljusne badförening måste dra in varje år bara för att klara hyran. En förening som hade problem att klara den tidigare hyran på 138 000 kronor och där alla arbetar ideellt.

– Det klarar vi genom uthyrning, vattengympa och om särskolan blir kvar, säger Ewa Lindh.

Nu väntar öppnande som vanligt när höstterminen börjar.

Mer läsning

Annons