Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusne förskola kan snart återinvigas

Det mesta talar nu för att Ljusne förskola kommer att kunna återinvigas i slutet av april.
Men ännu pågår arbetet med att återställa de fuktskadade lokalerna. Taket, som är roten till det onda, det väntar man dock med till i sommar.

Annons

Tre månader har gått sedan personalen kom tillbaka efter jullovet och upptäckte att förskolan läckte som ett såll. Vattnet sipprade efter väggar, fönster och golv och det enda de själva kunde göra var ställa ut hinkar.

Men i början av februari gick det inte längre och ett beslut fattades om att förskolebarnen skulle flytta in i särskolans gamla lokaler på Hälsingevägen.

I dag har samtliga innerväggar som utsatts för takdropp öppnats och skadat material bytts ut. Förra veckan inleddes vissa delar av målningsarbetet, däremot väntar man fortfarande på fönsterleveransen.

Går allt som det är tänkt kan barnen flytta tillbaka vecka 16. Kommunens fastighetschef Lars Stål vågar redan nu lova att då kommer det att bjudas på saftkalas.

Hur mycket renoveringen kommer att kosta i slutändan vet han fortfarande inte.

- Det är svårt att säga något om slutsumman. Vår entreprenör räknar just nu på två alternativa lösningar till nytt yttertak. Men det arbetet är det nog lämpligast att vänta med till sommarlovet, säger Lars Stål.

Mer läsning

Annons