Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linus ska baka i tv

/

Linus Larsson, plattsättare från Sandarne, älskar att baka tårtor och cupcakes. Han driver Facebooksidan Linus Creative Kitchen och tar nu ett stort steg i sin bakkarriär när han deltar i Hela Sverige bakar.

Annons

Linus Larsson ser fram emot att vara med i tv-programmet som sänds i Sjuan.

– Det känns skitkul. Riktigt, riktigt spännande och väldigt nervöst, säger han.

Hur kom du med?

– Familj och barn har tjatat i många år på att jag ska söka till Hela Sverige bakar, så jag sa att blir det en gång till så söker jag. Min moster startade en Facebookgrupp för alla som ville att jag skulle söka till programmet. Den fick 700-800 medlemmar, säger Linus Larsson som inte har någon konditorutbildning utan är helt självlärd, vilket man måste vara för att få delta.

Varifrån kommer ditt stora bakintresse?

– Mamma bakade bröd och kakor när jag var liten. Och så är det ju kalas året runt, så det finns mycket att baka till. Det blir roligare och roligare för varje gång. Efter det stora reportaget om mig i Tidningen Hembakat förra året har jag fått mycket feedback. Folk bakar efter mina recept, och jag får svara på frågor. Det är kul.

Hur kommer du på alla nya recept?

– Jag utgår från ett grundrecept och byter ut vissa grejer. Jag har en känsla för om smeten eller degen har rätt konsistens, men det händer att det blir stenhårda kakor eller att allt flyter ut. Det är mer kemi med bakning än med matlagning. Man kan inte byta ut ingredienser hur som helst och rädda bakverken på samma sätt som man kan rädda mat som man håller på att misslyckas med.

Vad har du för planer för framtiden?

– Jag skulle inte vilja jobba åtta timmar om dagen med bakning, men tar gärna fram recept tillsammans med ett provkök och jobbar mot en tidning eller ett bokförlag. Skulle jag vinna Hela Sverige bakar så är första pris att få göra en bakbok.

Vad han kommer att bjuda på i programmet är än så länge hemligt, men han har tidigare bjudit på några recept-tips. Första avsnittet sänds den 10 september.

Mer läsning

Annons