Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linus Larsson har bråda dagar med bak-boken

/
  • Linus Larsson signerar en julklapp åt Ann-Marie Karlström-Tora på ICA Nyplan i Sandarne.

Linus Larsson ligger inte bara och jäser efter vinsten i Hela Sverige bakar.
Inför jul är det en intensiv period med bland annat boksignering.

Annons

På söndagen lät Sandarnes mest uppmärksammade plattsättare pennan jobba på välbekant mark i ICA Nyplan, Sandarne. Många passade på att köpa hans nyutkomna bok och få en hälsning och/eller hans namn i pärmen. Fyra platser i Söderhamn plus ett par i Hudiksvall och Bollnäs har haft liknande arrangemang.

– Det är bara kul att vara ute och träffa alla som kollat på programmet och hejat, säger Linus Larsson.

En av dessa är Ann-Marie Karlström-Tora, som bor granne med bak-boksförfattaren i Sandarne. Hon köper två böcker, en i julklapp till väninnan också, vågar vi avslöja.

– Hon bor i Väsby och bakar aldrig. Det gör jag men inte som Linus, bara grovdoppa som bullar och sockerkaka. Jag har följt hela tävlingen och det var jättetrevligt. Man är lite mallig, säger Ann-Marie Karlström-Tora.

Hon är inte ensam om att köpa boken. Linus Larsson berättar att första upplagans 4 000 exemplar försvann raskt, liksom andra upplagan på 2 000 böcker. Nu är 1 500 till på väg från tryckeriet.

– Skithäftigt. De på Bonniers säger att intresset är ovanligt stort. Kanske det är för att man bor på en liten ort och intresset lokalt blir så stort, säger Linus Larsson, som även sprider mjöl på andra orter efter segern.

Nyligen gästade han och stod för dessertreceptet på den stora reklamtävlingen 100-wattaren. Kommande uppdrag är boksignering i Örebro och Karlshamn och sedan tv-uppdrag i Nyhetsmorgon och inspelning för Agnetas Nyårskarameller.

– Det är bara att köra på. Det känns inte jobbigt, bara kul.

Mer läsning

Annons