Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Letar efter företag som vill driva Stenö camping

/
  • En ny restaurang- och servicebyggnad planeras på Stenö camping.

Arbetet med upprustningen av Stenö camping fortsätter. Nu ska kommunen hitta ett externt företag som ska driva hela campingen.

Annons

Söderhamns kommun tog över Stenö camping 2010 och sedan dess har arbetet pågått successivt med renovering och att ta fram en framtidsvision över området. Förutom nya campingtomter och stugor är första steget i förslaget en ny servicebyggnad som ska innehålla reception, butik, restaurang, kafé och konferenslokal.

Läs mer: Så kan Stenö byggas om

Kommunfullmäktige har tidigare beslutat att lägga ut Stenö Camping på annan utförare. Nu har kultur- och samhällsservicenämnden sagt ja till att samordna den uppgiften med arbetet att ta fram den nya restaurang- och servicebyggnaden.

Läs också: Nya arrendatorer på Stenö Campings restaurang

I ett tjänsteutlåtande skriver planeringschef Ingemar Olofsson att den nya restaurang- och servicebyggnaden kan ge hela anläggningen en kvalitetshöjning och även öka campingens intäkter med cirka 40 procent. I sådana fall skulle investeringskostnaderna kunna finansieras inom campingens budgetram.

– Om vi får en ny servicebyggnad blir det lättare att arrendera ut campingen. Det finns intressenter som vi ska träffa, men jag kan inte säga något mer just nu, säger Stig Nordgren (V) nämndens ordförande.

Läs också: Stenö camping bäst i länet

Men trots en ny arrendator ska kommunen stå kvar som ägare av campingen. Detta som en kvalitetsförsäkran och en garanti för att den ska fortsättningsvis vara tillgänglig för allmänheten. I nuläget är det därför logiskt att en eventuell framtida arrendator som ska ta på sig ansvaret för hela anläggningen får möjlighet att påverka utformning och investeringar, skriver Ingemar Olofsson i sitt tjänsteutlåtande.

Läs också: Pensionärer drar till Stenö

Mer läsning

Annons