Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leader startar omställningsprojekt

Leader Hälsingebygden sjösätter eget projekt inom Omställning Hälsingland. Det beslutades vid föreningens årsstämma som hölls i lördags.

Annons

Under 2009 deltog Leader Hälsingebygden i över 100 informations- och samverkansmöten. Under programperioden har hittills 49 projekt och förstudiestöd beviljats till ett värde av 19,6 miljoner kronor.

Det är mindre än en tredjedel av de 65 miljoner som Leader Hälsingebygden har att fördela fram till programperiodens slut 2013.

På årsstämman som hölls i Östanbo, utanför Söderhamn lyftes frågan om internetsidan som efter tre år fortfarande inte innehåller all information man kunde önska. Bortsett från det verkar Leaderföreningen ha fått fotfäste i bygden.

– Det känns verkligen som vi har nått ut med information och marknadsföring. Kännedomen om Leader Hälsingebygden sprider sig ganska bra i landskapet och vi har fått legitimitet när det gäller landsbygdsutveckling i Hälsingland, tror jag man kan säga. Det känns roligt att det har satt sig så bra, sa Kenneth Nilshem.

– Det är bara att söka. Är det bra projekt så finns det pengar,.

Ett projekt som Leader Hälsingebygden själva ska gå in i är Omställning Hälsingland. Det beslutade stämman efter vissa diskussioner om studieförbundens roll och vilka som egentligen som skulle vara ansvariga.

Nya ledamöter i styrelsen för Leader Hälsingebygden från offentlig sektor är Björn Mårtensson för Ljusdals kommun, Lars Follstedt, Ovanåker och Hans-Åke Bergman, Nordanstig.

Mer läsning

Annons