Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Låt oss inte stänga några dörrar"

/

Om Vargen säljs och blir lägenhetshus kan Kulturens hus vara en lösning för föreningslivet.

Annons

Bygdegården Vargen säljs om stiftet ger klartecken och i stället för föreningsverksamhet ska då lägenheter fylla huset. Ett helt nytt läge för de sju föreningar som i dag utnyttjar lokalerna.

Läs också: Vargen blir lägenheter - sju föreningar utan lokaler

För att hitta lösningar bjuder nu Lennart Westman, arrendator av Kulturen hus, in Söderhamns kommun och Bygdegårdsföreningen Vargen för att prata om vad som kan göras.

– Vi sitter ju på fantastiska lokaler och min idé är att vi sätter oss ned och pratar och ser hur vi kan lösa det, säger Lennart Westman.

På Vargen har föreningarna hyrt in sig billigt. I Kulturens hus finns av kommunen fastställda taxor för föreningslivet. Lennart Westman öppnar för att hitta lösningar för åtminstone några av föreningarna som kommer att drabbas.

– Det är möjligt att det är lite dyrare här och det kanske inte är möjligt att vara här jämt, vi har ju kommersiell verksamhet också, men det kan vara värt att diskutera hur huset används och kanske känner kommunen ansvar att stötta föreningarna ekonomiskt. Låt oss inte stänga dörrar, om föreningar hamnat i skiten vill vi vara med och lösa det inom ramen för vår verksamhet.

Anders Uddén, kultur- och fritidschef i Söderhamns kommun, kommenterar initiativet i ett meddelande från älgpasset: "Lennart driver Kulturens hus på entreprenad åt kommunen och i hans avtal ingår det att ställa lokaler till föreningslivets förfogande till de taxor som kommunen fastställt. Därför tycker jag att det är bra att vi får till stånd en dialog med föreningarna som blir utan lokaler. Jag tror att vi kommer att kunna hitta en lösning på detta."

Läs också: Vargen såld efter budgivning

Mer läsning

Annons