Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Trädgårdsfest i Trönö

/

Trönöpensionärerna SPF ordnade även i år en sommarfest på gräsmattan vid Petter-Matsvägen. Nästan 60 personer tog plats vid kaffeborden, som dukats upp i det gröna.

Annons

Vissa kom gående från lägenheterna i närheten, andra kom med buss eller bil från Söderhamn och Norrala eller hämtades med bil från Trönös småbyar. Stor och uppsluppen gemenskap i lagom sommarvärme.

Den Trönöbördige spelmannen och historieberättaren Börje Ring från Iggesund ställer gärna upp när det ordnas lämpliga arrangemang i hembygden Trönö och bjöd tillsammans med Karin Gratias på sång och musik varvat med Börjes mer eller mindre rumsrena historier, som fick publikens skrattsalvor och applåder.

Efter kaffe med dopp gick lotterna åt som smör i solsken och innan dragningen i lotteriet grillades korv. Många fick sedan inför hemfärden med sig hembakta sockerkakor, kaffepaket och engångsgrillar med mera som hämtats hem i vinster.

När hemtjänstpersonalen började dyka upp för att söka de som skulle ha deras hjälp och tillsyn var det dags att avsluta festen och dra sig hemåt. Alla överens om att det här blev en lyckad dag och att traditionen fortsätter även nästa år. Särskilt som ett stort partytält nu finns till förfogande tack vare en generös Trönöbo, vilket gör att arrangemanget inte blir lika väderberoende. En regnskur kan vi klara med tak över huvudet och ett glatt humör även kommande år på sommarfesten i det gröna.

Birgit Lundgren

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons