Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Söderala Centerkvinnor 75 års-jubilerade

/
  • Magnus Svensson, Lena Dufva, Andes W Jonsson och Hassan Issa var några som deltog vid jubileet och högstupptakten i Söderala.

Söderala Centerkvinnor firade 75 års-jubileum häromdagen. Närmare ett 50-tal gäster kom till Söderala hembygdsgård där man höll till med festligheterna.

Annons

Samtidigt höll Söderhamns centerkrets sin höstupptakt. Riksdagsmannen och vice partiledaren Andes W Jonsson pratade om aktuell centerpolitik och om kvinnornas roll.

Kvinnorna har varit pådrivande genom åren och fört fram frågor som kvinnliga präster, barnbidrag mm. Centerpartiet var också det parti som först hade en kvinnlig partiledare och utrikesminister – Karin Söder. För övrigt är centerpartiet det parti som haft tre kvinnliga partiledare.

Vid jubileet berättade Berit Magnusson om dess verksamhet genom åren. Jubilaren uppvaktades av Trönö, Skog och Norralas centeravdelningar. Även Söderhamnskretsen och distriktet överlämnade gåvor.

Gästerna bjöds på en mycket god middag och musikunderhållning av Melvin och Jan Persson. Det bjöds också på kaffe med tårta och blåbärspaj.

Många berättade gamla trevliga minnen från verksamheten. Marschaller lyste upp den vackra hembygdsgården och många passade på att se de fina samlingarna på gården.

Jan-Eric Berger

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons