Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: DM i angling 2016 i Trönö

/

Andra deltävlingen av årets DM i angelfiske hölls på Wijsbosjön i Trönö.

Annons

Redan när solen smög sig upp i horisonten före klockan 7 på lördagsmorgonen hade de flesta av de 56 deltagande lagmedlemmarna klarat av förberedelserna för dagens tävling. Under de närmaste fyra timmarna kunde de mer avkopplat både njuta av väderleken som samvaron och hålla koll på sina fiskeredskap då gäddorna med jämna mellanrum nafsade i mörtbetet.

Mest fisk som vikt räknat är vad gäller. Men som alltid är gäddorna ena luriga rackare. Skicklighet i kombination med tur krävs för att få dem på rätt sida isen, beroende på vem som uttrycker det så!

39 stycken tävlande lag kom till invägningen med någon fisk. Bäst för dagen lyckades Markus Hansson från Bollnäs. En riktig storgädda och en snipa var vad som behövdes och som för den prestationen samlade 25 poäng för DM.

Sammanlagt efter 2 stycken deltävlingar är Torbjörn Sundin från Norrala nu i ledningen på 35 poäng, tätt följd av Hillevi Lind från Alfta på 34 poäng. Därefter många lag med bra chans. Fortsättning följer med den 3:e deltävlingen till helgen i Alfta och senare med själva finalen på Harsasjön i Järvsö. Där koras den slutlige distriktsmästaren 2016.

Jan-Olov Westlund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons