Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larm om befarad båtbrand i skärgården

/

Strax före klockan 21 på tisdagskvällen larmades räddningstjänsten och sjöräddningssällskapet om en befarad båtolycka vid Branthäll, sydost om Söderhamn.

Annons

Några personer som promenerade längs kusten hade då observerat vad de uppfattade som en båt som befann sig i sjönöd ute på havet. Enligt larmet skulle det brinna ombord på båten.

Men när båtarna från räddningstjänsten och Sjöräddningssällskapet anlände till platsen kunde man inte finna några spår efter att en olycka skulle ha skett. Under en längre tid söktes strandkanter samt vattnet av från Sandarne båtklubb och ut mot Branthäll utan att några fynd kunde göras.

– Det verkar vara avblåst nu. Både Rescue Arizona och vår båt är på väg in igen och det är ingen större aktivitet på radion, sa Jan Eriksson vid Räddningstjänsten i Söderhamn strax före klockan 23.

En förklaring till larmet skulle kunna vara att turbåten M/S Moa passerade platsen och att de som larmade misstog reflektionerna från den båten, menar personal från Sjöräddningssällskapet.

Mer läsning

Annons