Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärarna i Vågbro kräver bättre personalrum

/
  • Lärarna Karin Hanneman och Anita Johansson tycker att personalrummet är under all kritik.

I samband med sommarlovet kastades de slitna och nedsuttna möblerna ut ur personalrummet på Vågbroskolan.
Än har de inte ersatts.

Annons

Slitna klassrum, inventarier som gått sönder, väggar och fasader som är i stort behov av färg. Så ser det ut på många av kommunens skolor.

Vid Vågbroskolan har det gått så långt att lärarna börjat protestera över sitt personalrum.

- Det är under all kritik, säger Anita Johansson.

Hon sitter vid ett av de två runda borden och intar sin lunch tillsammans med några kollegor. Efter en av kotsidorna står en brun tresitts soffa och några inlånade stolar.

- Innan sommarlovet började kastades den gamla, utslitna soffgruppen ut på rektor Åsa Äng Erikssons initiativ. När vi kom tillbaka gapade fortfarande platsen tom, säger Cissela Carlin som både är lärare på Vågbroskolan och ordförande för Lärarnas riksförbund i Söderhamn.

Orsaken är att rektorn inte har tillåtelse att inhandla några nya möbler. Det beslutet ska tas högre upp, av områdeschef Inga Malm.

- Eftersom det oftast är i personalrummet som vi hämtar ny kraft mellan lektioner och arbetspass känns det som ett skämt att inte rektorn ska få fatta ett sådant beslut. Nu har det ju gått ut över eleverna, säger Anita Johansson och syftar på soffan som stod i ett klassrum.

Själv är Inga Malm beredd att hålla med om att personalrummet är dåligt:

- Visst är det upp till varje skola att byta ut möbler. Men som områdeschef hamnar det på min budget. Innan jag säger ja vill jag invänta delårsbokslutet, det går ju inte att lova bort pengar innan man vet att de finns.

Även om hon inte lämnat något besked ännu säger Inga Malm att personalen med all sannolikhet kommer att få nya möbler.

Mer läsning

Annons