Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länge leve nya fabriken

/
  • Vd Stefan Jönsson klipper med viss möda av det blågula bandet. Det ligger mycket arbete bakom den helrenoverade fabriksbyggnaden och det var inte heller någon lätt sak att klippa bandet. - Jag sparade in på saxen, skämtade Stefan Jönsson.

I höstas förvandlades Hartsderivatfabrik 2 hos Arizona Chemical till en brandruin. Efter hårt arbete och till en kostnad av 18 miljoner kronor står där nu en splitter ny byggnad. På torsdagen skedde återinvigningen.

Annons

Den 28 september i fjol stod Stefan Jönsson och hans arbetskamrater och stirrade chockade på en glödande fabriksvägg.

Hartsderivatfabrik 2 hos Arizona Chemical totalförstördes i en förödande och svårsläckt brand.

Den 27 maj 2010 stod man där igen, men nu med en helrenoverad och fräsch fabriksbyggnad framför sig. Efter månader av hårt arbete var det dags för återinvigning.

Det som i början såg ut att sluta med en katastrof har alltså fått ett lyckligt slut. Två veckors produktionsstopp lyckades man köra ikapp. Självrisken på åtta miljoner kronor gav en helt ny och bättre fabriksbyggnad.

Nyordning har det också blivit i ledningsgruppen för fabriken. Per Lundman, som var vd vid tiden för branden, har lämnat sin post och efterträtts av Stefan Jönsson. Ytterligare sex chefstjänster har fått nya innehavare.

Mer läsning

Annons