Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lanco Närlivs slår igen

/
  • Sabrina Ismail har trivts bra bakom butiksdisken. När Lancos Närlivs stänger ska hon satsa på sitt nya yrke - undersköterska.

Efter 25 år bakom butiksdisken stänger paret Ismail nu dörrarna till Lanco Närlivs.

- Vi har tänkt länge, och nu är det dags att gå vidare, säger Rizvi Ismail.

Annons

Det är urplockat i hyllorna på Lanco Närlivs på Klossdammen. Glassdisken är nästan tom och det finns bara några enstaka tidningar kvar i tidningsställen.

Det som finns kvar säljs för halva priset. Fram till på söndag. Sedan är det slut på en 25 år lång era för Sabrina och Rizvi Ismail. Efter ungefär ett år av funderingar har paret bestämt sig för att de gjort sitt i butiken.

Och det är med blandade känslor de stänger butiksdörrarna.

- Man blir väldigt bunden här. Det är ju en servicebutik som ska vara öppen jämt. Men det är tråkigt, vi trivs bra här, säger Sabrina Ismail, som just nu pluggar till undersköterska och hoppar in och jobbar som vikarie inom hemtjänsten.

Det här behöver dock inte innebära slutet för kiosken på Klossdammen. Paret letar efter någon som vill hyra eller köpa fastigheten och driva verksamheten vidare på ett eller annat sätt.

- Det behövs någon ny, med nya krafter och nya idéer. Driver man det här som ett familjeföretag så går det att få det att gå runt. Men det är hårt jobb med långa arbetstider, säger Rizvi Ismail.

Mer läsning

Annons