Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läge grönt för Teknikcollege

/
  • Anton Engblom, Emma Kjellström, Hans Eriksson och Tony Lindberg, elever på industriprogrammet, blev noggrant utfrågade av Industrikommitténs Stefan Sjöquist och Henrik Smedmark.

Söderhamn har tagit ett stort steg mot Teknikcollege Hälsingland. På tisdagen sattes Staffangymnasiet under luppen av Industrikommittén.

Annons

Om projektledare David Norman får rätt så ligger Söderhamn väl till för att få Teknikcollege Hälsingland.

Det var i alla fall hans bestämda uppfattning efter att ha genomfört ett antal sittningar tillsammans med Industrikommittén, bestående av Stefan Sjöquist från IF Metall och Henrik Smedmark, TMF, Trä- och Möbelindustriförbundet. Man träffade lokala företagare, gymnasieelever på industriprogrammet och deras lärare. Slutligen gjordes en granskning av utbildningslokalerna, såväl på Flygstaden som inne i stan.

- Söderhamn klarar sig utmärkt. Det låter så. Ett besked om Teknikcollege kan komma till hösten 2010. Först ska regionen godkännas. Det sker under våren 2010, sa Norman.

Industrikommittén fick en frågestund med eleverna Emma Kjellström, Anton Engblom, Tony Lindberg och Hans Eriksson, på industriprogrammet.

De fyra fick betygsätta utbildning, lärare, lokaler, praktik, prata om yrkesval och framtidsplaner. De var nöjda med det mesta, vilket noterades av Industrikommittén.

Teknikcollege är ingen ny skola, utan en kvalitetscertifiering av befintlig utbildning. För att få kalla sig Teknikcollege måste vissa kriterier vara uppfyllda.

Mer läsning

Annons