Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laddat för lek för 48:e gången

/

Strömmingsleken med lokal smak, med en nationell artistfinal som extra krydda.

– Jag är lite patriot, kul att få göra det här i hemstaden säger Lasse Lingman, som tar talangtävlingen Stjärnskottet till Stadsparken.

Annons

På onsdagen monterades en scen och karuseller ihop i centrala Söderhamn. Samtidigt passade strömmingsgeneralen Carl-Arne Carlsson på att kontrollera att även arrangörerna är redo för Strömmingsleken upplaga 48. På plats fanns bland annat Föräldrar på stan, socialförvaltningen, ansvarig för ljus och ljud, representant från polisen, räddningstjänsten och kommunen.

Och så producenten Lasse Lingman, ett nytt ansikte i sammanhanget och han är glad att kunna presentera högklassiga talanger på en scen i sin gamla hemstad. Evelina Jonsson från Ljusne är en av de 24 som tagit sig till den sista delen av Stjärnskottet, där finalen tidigare avgjorts på bland annat Skansen och Gröna Lund.

– Det passar jäkligt bra här, det ska bli jättekul. Under de 27 år vi har kört så har finalfältet aldrig varit starkare, säger Lingman.

Söndagen rymmer också en gudstjänst, medan scenerna på fredagen och lördagen viks för lokala band och Söderhamns gospelkör. Bland de lokala banden finns Never to late, The lemon twist, The core, Zebulon, Son of a gun, Auburns, Marielle Tengström och Saskia Pettersson samt Hoglobin. Även och Amanda Fondell och Isa kommer att framträda.

Från arrangörsstaben rapporterades också att Strömmingsloppet återkommer på söndagen med två sträckor att välja mellan, liksom att surströmming och annan förtäring kommer att finnas i ett entréfritt tält i parken.

Mer läsning

Annons