Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvällsöppet nya hälsogiven

/
  • Det är kvällsöppet på torsdagar på Söderhamns Hälsocentral. Det nya greppet diskuteras av distriktssköterskan Inger Henriksson och vårdenhetschef Margareta Rolfhamre. Nära 30 kvällsöppna minuter har gått.

Det gäller att bli attraktiv för "kunderna". Därför har Söderhamns Hälsocentral börjat med kvällsöppet på torsdagar, på försök. Det var fullbokat redan på premiärkvällen.

Annons

Margareta Wallström fick ont i sin vänstra hand. Hon ringde på måndagen – och fick komma till doktorn redan på torsdagskvällen.

- Ibland är det snabba ryck, sa Margareta när hon tog plats i stolen, i undersökningsrummet på plan 4 i hälsocentralen.

På torsdagskvällen var det premiär för Söderhamns Hälsocentrals nya grepp: kvällsöppet. Den kan ses som en charmoffensiv gentemot "kunderna" nu när det är Hälsoval som gäller. Söderhamnarna kan som bekant numera välja och vraka mellan hälsocentralen, dit man gick förr, eller läkaren Per Ahlströms mottagning vid Oxtorget.

Kvällsöppet innebär två timmars extra öppethållande på torsdagar, klockan 17-19. Det görs på försök fram till midsommar. Därefter blir det utvärdering, paus under sommaren – och så kör man igång till hösten igen.

Då ska man förhoppningsvis veta vad kunderna vill ha.

Mer läsning

Annons