Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturträff blev en riktig fullträff

/
  • I en av grupperna jobbade Rolf Eriksson, Gunnar Rosén, Rita Sjögren, Elisabeth Breig-Åsberg och Kerstin Olsson.

Inbjudan till tisdagskvällens kulturträff blev mycket lyckad. Dels kom det drygt 50 kulturintresserade personer som under kvällen presenterade nästan lika många idéer om hur kulturen kan utvecklas i kommunen.

Annons

Kanske var det första gången som kulturintresserade bjudits in till en träff som den på tisdagskvällen. Det trodde i alla fall John Staffas (S) i kultur- och samhällsutvecklingsförvaltningens kulturpolitiska grupp när han hälsade välkommen. Och om det nu var första gången så var det definitivt inte den sista träffen.

Det framgick med all önskvärd tydlighet när de åtta arbetsgrupperna redovisade sina funderingar om hur kulturen kan utvecklas i Söderhamn.

Alla ville ha nya träffar. Antingen på inbjudan eller en fast kväll i månaden på ett ställe dit alla kan slinka in och diskutera kulturfrågor i vid bemärkelse.

Men det var inte bara den lyckade samlingen som fanns på gruppernas förslagslistor. Där fanns allt från en kommunal kultursamordnare för kulturella aktiviteter till en mera opresist redovisad idé om mingel och hångel i stadsparken. Intresset var mycket större än vad inbjudarna, John Staffas (S), Jan-Eric Berger (C), Xenia Hilden (S) och Rosalie Carlén (KD) kunnat drömma om. Därför blev gårdagskvällens träff början till fortsatta träffar med kulturintresserade personer.

– Det vi saknar här i kväll är tyvärr invandrare och ungdomar. Det får vi göra något åt, sade Karin Häger, då hon redovisade sin grupps förslagslista.

Mer läsning

Annons