Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritiserat löneavtal kan komma att bytas ut i Söderhamn

I ett medborgarförslag föreslår Marianne Schönning att Söderhamn kommun ska slopa det så kallade PAN-avtalet för personliga assistenter och anhörigvårdare eftersom lönerna är dåliga och anställningstryggheten obefintlig.
Nu ska omvårdnadsförvaltningen se över avtalet.

Annons

Från och med 1999 har undersköterskekompetens varit ett krav för anställning inom omvårdnadsförvaltningen i Söderhamn kommun. I inledningen var personliga assistenter undantagna, men sedan januari 2009 omfattas även de.

Läs också: "Vi skulle behöva ett lönelyft"

Marianne Schönning tycker att avsikten med beslutet var god, men menar att det också inneburit att kommunen betalar orimligt låga löner och undandrar sig arbetsgivaransvaret för personer som arbetat länge, men som saknar den formella kompetensen.

– Effekten har blivit att personer med kunskap och erfarenhet från ett långt arbetsliv inom vården, men utan undersköterskeexamen inte kan ges tillsvidareanställning som till exempel personligassistent och därmed få rimliga anställningsvillkor och månadslön, säger hon.

Läs också: Stort lönegap mellan kommuner

I stället går flera av dem på PAN-avtalet som skapades för att anhöriga och närstående skulle kunna få möjlighet att tjänstgöra som personliga assistenter. Enligt Marianne Schönning innebär det att personen har låg lön, är timanställd och saknar anställningstrygghet.

– I PAN-avtalet är Lagen om anställningstrygghet bortförhandlat, man arbetar på anmodan. I Söderhamn har detta blivit en permanent anställningsform för dem som saknar undersköterskeexamen.

Läs också: Kommunen får bakläxa – måste se över ersättning

I medborgarförslaget föreslår hon att kommunen kompletterar kravet på undersköterskeexamen för personliga assistenter med motsvarande kompetens.

När omvårdnadsnämnden behandlade ärendet sa de nej till medborgarförslaget. Däremot har de gett förvaltningen i uppdrag att se över PAN-avtalet för att göra det likvärdigt med Hök-avtalet – Huvudöverenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor – som innebär att anställningarna regleras inom Kommunals kollektivavtal.

Katarina Heberg (S) är ordförande för omvårdnadsnämnden:

– Det skulle innebära att förutsättningarna blir bättre. För dem som vill ha speciella människor som assistenter är det viktigt att de kan anställas med bra förutsättningar. Jag har pratat med Marianne och hon var glad över att vi ska se över det här.

Mer läsning

Annons