Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik på flera punkter

/
  • Avdelningschef Sture Zetterberg, bygg- och miljö, har inte nog med pengar i budgeten för att anställa tillräckligt många inspektörer för att komma ikapp alla ärenden som ligger obehandlade.

Länsstyrelsen är kritisk till situationen hos bygg- och miljöavdelningen i Söderhamn. Personalbrist kan få allvarliga konsekvenser för tillsynen.

Annons

Länsstyrelsens miljöenhet har lämnat en rapport till Söderhamns kommun i vilken man listar en rad brister som man funnit hos bygg- och miljöavdelningen.

Listan på brister är så pass lång att det sannolikt kommer att krävas en total översyn av organisation, arbetssätt, behovsinventering, prioriteringar – och personalresurser.

Länsstyrelsen anser att det behöver rekryteras minst två-tre nya om avdelningen ska klara sina nuvarande arbetsuppgifter. Det finns exempelvis flera hundra öppna ärenden som det inte hinns ta itu med.

Avdelningschef Sture Zetterberg är medveten om bristerna på personalsidan, men säger att budget situationen är sådan att man inte kunnat tillsätta alla vakanta tjänster.

Rapporten ska nu beredas och föreläggas nämnden med förslag till förbättringar så att avdelningen klarar sina lagstadgade åtaganden.

 

Mer läsning

Annons