Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristna vänner på rundtur

/
  • Morlen Maidze, Patricia Hove och pastor Luckson Magwizi från Mnene i Zimbabwe visas runt av kyrkoherde Lars Nilsson.

Tre personer från Söderhamns vänförsamling i Zimbabwe är på besök i Söderhamn. Just nu står guidad tur i centrum och shopping på programmet.

Annons

Efter lunch på onsdagen kommer Morlen Maidze, sjuksköterska, och Patricia Hove, lärare, att delta i ett möte med församlingens kvinnogrupp. Där är dock inga män välkomna, så församlingen får hitta ett annat tidsfördriv till pastor Luckson Magwizi. I kväll får de lyssna till Capellakören och se en uppvisning i svensk folkdans.

Uppsala stifts utbyte med den Lutherska kyrkan i Zimbabwe startade för tio år sedan. Tio församlingar i stiftet deltar i utbytet. Söderhamns vänförsamling är Mnene, som har 2300 medlemmar.

De tre gästerna anlände till Söderhamn den 1 oktober och stannar till den 13. De har bland annat deltagit i olika möten, gudstjänster och ett seminarium tillsammans med resten av gruppen från Zimbabwe och gäster från den Lutherska kyrkan i Polen.

De har också lyssnat till församlingens körer och sett vuxenundervisningen, något som Patricia Hove tyckte var intressant.

- Församlingen gör ett bra arbete där, särskilt modellen med undervisningsgrupper på vardagskvällar. Det är något vi ska försöka ta med oss hem.

Mer läsning

Annons