Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kostanställda får sparken

(UPPDATERAD 14.53) Två kostanställda i ett av kommunens äldreboenden har fått lämna sina jobb. De ene valde att gå själv medan den andre fick sparken.

Enligt förvaltningschef Gunnar Mellqvist har de systematiskt försnillat pengar ur kassan. Händelsen är polisanmäld.

Annons

Det var efter en revision som det upptäcktes att någon systematiskt gått in och dribblat med kassan på äldreboendet.
Enligt Gunnar Mellqvist, chef för Kultur- och samhällsutvecklingsförvaltningen, saknades 7 000 kronor ur kassan under perioden oktober-december förra året.
De två anställda som arbetat med kostverksamheten kallades då omedelbart in och fick möjlighet att förklara sig. En av personerna nekade till att ha tagit några pengar med eftersom denne är ansvarig över verksamheten anser vi ändå att det finns någon form av inblandning. Personen måste ha känt till vad som skedde och har därmed brustit i sitt ansvar, säger Gunnar Mellqvist.
Efter konfrontationen valde den ansvarige att säga upp sig själv medan den andre avskedades under måndagskvällen. Detta sedan personen erkänt att han låg bakom pengastölderna. Innan var dock båda avstängda från arbetsplatsen.
Gunnar Mellqvist kan inte säga hur länge stölderna har pågått eftersom det bara är en kort period som granskats. Men han säger att det har skett en kassaförstärkning under de senaste dagarna.
Vi har gjort en polisanmälan. Vi får väl vänta och se vad den utredningen kommer fram till, säger han.

Mer läsning

Annons