Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kört för värmestugan?

/
  • Det är här missbrukarna brukar sitta. Det vill Annica Norlin ändra på, men just nu är ingen lösning i sikte.

Den här veckan ska värmestugan tömmas på inventarier. Men trots att idéerna finns kan ingen säga om det blir någon fortsättning.

Eldsjälen Annica Norlin funderar själv på att ta ett break.

Annons

I slutet av juni stängdes värmestugan som varit en samlingsplats för missbrukare och hemlösa i Söderhamns kommun. I stället fylldes lokalerna med loppisgrejer som människor skänkt för att få in pengar till verksamheten.

Förhoppningen var att få till en fortsättning.

Men trots att projektgruppen Entré bildades med Annica Norlin i spetsen är det fortfarande osäkert om det finns någon framtid.

- Sedan februari har jag lagt ner massor av tid för att ta fram ett nytt koncept och hitta finansiärer och organisationer som är beredda att gå in och stötta projektet, men nu känns det som om allting står stilla, säger hon.

Annica berättar att avsikten är att verksamheten ska fyllas med mer innehåll. I stället för att nästan enbart dricka kaffe vill hon starta studiecirklar och skapa aktiviteter för missbrukarna så att de kommer in i det sociala livet igen. Det går inte att få alla nyktra men det går att fylla livet med mer meningsfulla saker än en parkbänk, resonerar hon.

Idéerna finns alltså. Problemet handlar snarare om att hitta samarbetspartners. Själv hade hon hoppats att kooperativet Stenbacken skulle gå in och stötta Entréprojektet. Så har det inte blivit.

Hon har även pratat med kommunalrådet Sven-Erik Lindestam (S) om framtiden men inte fått några direkta svar.

Det är därför Annica nu funderar på att ta ett break från alltihop.

Efter ett samtal med socialnämndens ordförande Mattias Benke (S) och Stenbackens ordförande Anders Ramstrand, ser det inte ut som om förutsättningarna är så stora just nu.

- Nu har jag inte sett till någon ansökan där det framgår hur verksamheten ska se ut. Men jag ser inte att socialförvaltningen skulle kunna gå in som någon stor finansiär i projektet, säger Mattias Benke.

Och på Stenbacken är man inte beredd att ta på sig huvudansvaret.

Mer läsning

Annons