Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kopplingar finns till kriminella MC-gäng

/
  • Polisen slog i fredags till mot fem personer som lastade cigaretter i tre lastbilar. Under måndagen begärs en av de misstänkta häktad.

En 41-årig man från Stockholm har häktats på sannolika skäl misstänkt för minst grov stöld. Mannen har kopplingar till organsierad brottslighet.

Annons

De fem personer som polisen spektakulärt slog till emot och frihetsberövades i fredags misstänks inte längre i första hand för smuggling.

– Vår bedömning just nu är att det inte föreligger några smugglingsbrott, säger Lars Hedvall, åklagare vid Internationella åklagarkammaren.

41-åringen som driver två företag i Stockholmstrakten häktades på måndagen på sannolika skäl misstänkt för åtminstone försök till grov stöld. Mannen förnekar brott och har enligt sin advokat gett andra förklaringar till varför han befunnit sig på platsen.

Såväl åklagare som polis är mycket förtegna om detaljer kring vad som ligger bakom stöldförsöket. Men Söderhamns-Kuriren erfar att 41-åringen har anknytningar till de kriminella MC-gängen Brödraskapet och Wolfpack.

De fyra andra som frihetsberövades i fredags är försatta på fri fot men misstankarna mot dem kvarstår.

Åtal mot 41-åringen ska vara väckt senast den 2 november.

Mer läsning

Annons