Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstnärer bjöd in på Konstrundan

/

"Konst är något som konstnären hämtar inifrån." Det var konstnärinnan Elsie Tappers definition av begreppet konst. Lokala konstnärer ställde ut på Kvarnen, men bjöd också generöst på ett besök hemma i ateljén i årets upplaga av Konstrundan.

Annons

För fjärde året i rad arrangerade Söderhamns Konstförening Konstrundan, nu med tillägget: 2009. Rundan börjar bli en angelägen tradition, det förstod man när man såg tillströmningen till Kvarnen, på lördagen.

Ett dussintal lokala konstnärer ställde ut drygt 60-talet verk på Kvarnens båda våningar. Den som ville kunde därefter leka "Följa John", nämligen följa den snitslade vägen hem till åtta konstnärers ateljéer runt om i söderhamnsbygden.

Tidningen hälsade på i såväl Britt Ruuskas källarateljé på Trädgårdsgatan, som Berit Aasa-Nybergs pampiga hälsingegård i Orsta, Söderala.

Om konstverken i största allmänhet kan sägas att det var mycket akryl och akvareller, med naturen som motivgivare. Avstickare från mängden var Lisa Ekman med sina verk i betong – och Janne Tillander som tagit steget från akryl/akvarell/goach till skulpturer.

Mer läsning

Annons