Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsten att bli sitt bästa jag

/
  • Lars-Eric Uneståhl föreläste på CFL om coaching och mental träning.

Hur öppnar man spjällen för sin egen kapacitet?
Lars-Eric Uneståhl besökte Söderhamn för att berätta om vägarna dit via coachning.

Annons

Företagare, kommunanställda, skolpersonal och andra utgjorde publiken då en pionjär på metal träning, Lars-Eric Uneståhl, på torsdagen kom till CFL för att föreläsa om coaching för företagare och entreprenörer. En enkel metod som har stora effekter, säger Lars-Eric Uneståhl om vad coaching innebär.

– Det är ett sätt att hitta de inre resurserna. Så gott som alla har resurser som de inte utnyttjar eller ens vet om.

Titeln coach blev vanlig i början av 2000-talet för att följande år bli så vanlig att den urvattnades. Det har ändrats. Den som vill anlita en coach vill nu ofta se certifikat från utbildningar, berättar Lars-Eric Uneståhl. En sådan utbildning kommer Lars-Eric Uneståhl och Elene Uneståhl att ge med Söderhamn som utbildningsort. Med start i november och via entreprenörnätverket Hearts of gold.

Därav föreläsningen inför företag, kommun och näringsliv, som annars inte här till vanligheterna.

– Det har flera orsaker, mina erfarenheter av föredrag är att man lyssnar, tycker det är intressant och sedan går tillbaka och gör exakt som man brukar. Nu finns en koppling till möjligheten att utbilda sig. Det här handlar mycket om att tända någons intresse, säger Lars-Eric Uneståhl.

Vårdläraren Ola Wikman var en som lyssnade intresserat.

– Det handlar om att människor tar ansvar, ser sig själva inom sitt företag eller organisation. Att förstå sin egen del i det. Känslan att man kan påverka tror jag är extremt viktig.

På torsdagskvällen fyllde Lars-Eric Uneståhl en anan föreläsningssal då han riktade in sig på mental träning.

Mer läsning

Annons