Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstbyte på Kvarnen

/
  • Bert Wahlbeck och Rita Sjögren, båda medlemmar i konstföreningen, studerar en liten oljemålning som lämnats in för försäljning.
  • Det här är en tavla av Otto Lindberg, det kan man se vid första ögonkastet. Det är mjuka silhuetter och mustiga färger i denna vackra solnedgångsbild.

På lördag finns chansen att köpa, sälja eller byta till sig konst för den intresserade. Söderhamns Konstförening gör ett nytt försök med Konstbytardag.

Annons

På torsdagen passade flera på att lämna in tavlor till lördagens arrangemang Konstbytardagen.

Under tre timmars tid lämnades inte mindre än ett 40-tal verk in, vilket Söderhamns Konstförening var mycket nöjd med. Bland de mer kända lokala konstnärerna fanns namn som Elsie Tapper, Otto Lindberg och Marianne Aall.

För ett antal år sedan arrangerades den första Konstbytardagen i Söderhamn. Då höll föreningen till på andra våningen i Combigallerian. Det försöket föll kanske inte så väl ut, men nu gör man ett nytt försök, inspirerade av att det lossnat lite för tavelförsäljningen under senare tid. I fjol var det kärvt.

Konstbytardagen är till för allmänheten. Konstnärer tillåts inte lämna in sina egna verk, eftersom de har egna forum. För det som säljs betalar säljaren 50 kronor i avgift till föreningen, för en icke medlem är avgiften 100 kronor. Osålda föremål som inte hämtas ut tillfaller föreningen.

Mer läsning

Annons