Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen: "Våra fotbollsmål är säkra"

/
  • Kommunens fotbollsmål i Strandvallen är säkra, menar fritidsansvarige Niclas Brodin.

En sjuårig pojke fick ett fotbollsmål över sig i Njutånger utanför Hudiksvall på tisdagen. Men fotbollsmålen i Söderhamns kommun är trygga, försäkrar fritidsansvarige Niclas Brodin.

– Vi har nya, fina mål. De kan inte välta.

Annons

Läget för pojken som skadades av fotbollsmålet är kritiskt men stabilt. Nu vårdas han på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Fotbollsmålet som tippade över pojken var av en typ som är fastsatt med armeringsjärn i marken. I Söderhamn är det generellt vanligare att målen har hjul, de är konstruerade för att inte kunna vältas av barn.

De flesta fotbollsplanerna i Söderhamn är drivna av föreningarna själva. Söderhamns kommun har bara en egen fotbollsplan, Strandvallen. Där används mestadels mål med hjul på, förklarar fritidsansvarige Niclas Brodin.

– Där är riktiga mål, inget hopsvetsat. Sen finns det ju mål ute på skolorna också. Men jag har inte varit ute på alla skolor, så jag vet inte exakt vilken sorts fotbollsmål som finns på plats, säger Niclas Brodin.

På Strandvallen använder Söderhamns kommun mål för både vuxna och barn, båda sorter med hjul på. De är väldigt säkra, så vida inget exceptionellt ovanligt skulle inträffa, förklarar Niclas Brodin.

– Det händer inget om ens en vuxen karl hänger armarna i ribban. Jag har själv provat, säger han.

Söderhamns FF är en av dem som driver sin egen fotbollsplan, Hällåsen. Där används mål med hjul på. Säkerheten är god även där, intygar vaktmästaren Dennis Landström.

– Det ska väldigt mycket till för att rubba på våra mål, kraften från flera personer behövs nog samtidigt. Jag tror inte en sjuåring når upp till ribban ens på våra mål eftersom de flesta är anpassade för vuxna spelare, säger han.

Mer läsning

Annons