Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen kritisk till hur stationerna sköts

/

Christina Åström, renhållningschef är kritisk till hur snöröjningen sköts vid återvinningsstationerna.

– Det har aldrig fungerat riktigt bra trots att vi stött på, om och om igen, säger hon.

Annons

Överfulla containrar och sopor på backen runt stationerna har fått många sopsorterare att reagera. I söndags fick Kuriren en bild från Bo Nyström tagen vid sopstationen på E-Center.

Runt de överfyllda glascontainrarna låg travar med flaskor och skräp.

På andra ställen i centralorten låg det sopor utanför containrarna på tre av fyra stationer. I Mohed var det likadant. Dessutom var det inte skottat så att en bil skulle kunna hämta containrarna.

– Det är skottningen som är problemet, säger Christina Åström.

– Det går inte att hämta containrarna när det ser ut som det gör. Det här har vi påtalat vid otaliga tillfällen för Stena som har ansvaret och fått löften om att det ska bli bättre.

 

– Vi har lagt ut snöröjningen och skötseln på en entreprenör och det har inte alltid fungerat som vi önskat, säger Bo Sundlöf på Stena i Hudiksvall.

Han berättar att man nu beställt traktorer, som under tisdagen ska skotta rent på sopstationerna. Det är vårt ansvar att se till att det snöröjs och hålls rent även om vi anlitar en underentreprenör.

– Det ska bli bättring, säger han, samtidigt som han hänvisar till att det myckna snöandet gjort att det varit svårt att hinna med.

 

 

 

Mer läsning

Annons