Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kom i form med barnvagnen

Bli inte förvånade om ni får se ett gäng med barnvagnar komma joggande på gång- och cykelvägar i stan. Det är Pia Högqvist som hjälper mammor och pappor att komma i form.

Annons

- En graviditet är ingen ursäkt för att gå upp i vikt. Kilona sliter på lederna. Slappt hull och valkar tär på humör och självkänsla.

Det säger sjukgymnast Pia Högqvist som vill hjälpa mammor och pappor som vill bättra på sin fysik - och samtidigt ha sitt barn med sig. Därför drar hon nu igång en nyhet på träningsfronten: barnvagnsträning.

- Det blir en variationsrik träning, där man tränar kondition och styrka, på ett enkelt sätt. Man låter naturen bli gymmet, säger Pia.

Pia är själv småbarnsförälder. Hon körde träningspass ända fram till tre veckor före förlossningen. Hon gick upp nio kilo i vikt under graviditeten, men det kunde ha varit värre:

- Barnaföderskorna blir numera allt större, kan gå upp i vikt med 15, 20 – ja, ända upp till 30 kilo. Jag har pratat med barnmorskor som intygar att det finns ett behov av fysisk aktivitet. Man kan absolut börja två månader efter förlossningen, säger hon.

Första träningspasset kör hon nu på onsdag, med Familjecentret på Tallvägen som utgångspunkt. Passet varar en timme och sker i anslutning till centret.

Mer läsning

Annons