Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klara, färdiga, ät!

/

En timmes förrätt. En och en halv timmes varmrätt. Och en snabb efterrätt innan festen. Att vara med i Matstafetten är både hektiskt och roligt.
– Det är härligt att träffa nytt folk, säger Erik Nilsson.

Annons

Laga en rätt och bli serverad två andra, samtidigt som du får motion och trevligt sällskap. Låter det som något för dig? Det erbjudandet nappade åtminstone 414 söderhamnare på i årets Matstafett, som gick av stapeln i lördags.

I årets rekordomgång, sett till deltagarantalet, var vännerna Fredrik Hägglund och Erik Nilsson ett av alla par med ansvar för förrätten.

De bjöd på en förrätt bestående av ugnsbakat bröd, sallad, pinjenötter, lax och färsk sparris.

För Fredrik Hägglund var det första Matstafetten.

– Jag har hört så mycket gott om den och ville prova själv, för att se vad det egentligen handlar om, säger han.

Efter att förrätten var avklarad cyklade värdparet och deras gäster vidare till varsin ny destination, där varmrätt vankades.

De stafettdeltagare som ville kunde avsluta kvällen med en gemensam fest i röda rummet på Statt.

För Fredrik Hägglund blev det en lyckad debut. Han sammanfattar upplevelsen som "en avslappnad kväll med god mat och väldigt trevliga människor".

– Vi får se om jag kan lura med mig frun till nästa år, säger han.

Mer läsning

Annons