Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kerstin är ny diakon i Skog och Holmsveden

/
  • Kerstin Renöfält, ny diakon i Skog-Holmsvedenbygden, är anställd av Missionsförsamlingen i Skog, men finns för alla som bor i bygden.

Diakon Kerstin Renöfält finns till som samtalspartner och medmänniska. För ett par månader sedan började hon sin anställning i Skog och Holmsveden.

Annons

Kerstin Renöfält tillträdde tjänsten i mitten av augusti och hon arbetar en dag i veckan, eller 20 procent, i Skog-Holmsveden. Hon är anställd av Missionsförsamlingen i Skog, men tjänar alla invånare i bygden oavsett om de är medlemmar i församlingen eller inte.

För att lära känna de som bor i området började Kerstin sitt arbete med att besöka församlingens medlemmar.

- Det är viktigt att få en inblick i hur människorna lever och har det.

Hembesök och själavårdssamtal kommer hon att fortsätta med. Man håller också på att starta upp så kallade livsnära grupper.

- Alla som längtar efter att dela livet på ett djupare plan och i förtroende är välkomna till de grupperna.

Församlingen har ingen pastor anställd, det är 16 år sedan senast. Därför är tillskottet i form av en diakon efterlängtat.

- Det är ett lyft att ha någon som kan ta tag i nya frågor och utveckla verksamheten, säger ordförande Ingemar Jarlebring. Församlingen lever med frivilliga krafter och det är tack vare ett testamente från en avliden församlingsmedlem vi fått en grundplåt till anställningen.

Mer läsning

Annons