Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kattungar lämnades att frysa ihjäl

/
  • Anna-Carin Häggblom och dottern Sofie håller varsin kattunge. Ungarna är troligen mellan 12 och 15 veckor gamla och rumsrena. Någon har haft dem men bestämt sig för att göra sig av med dem.

På söndagsmorgonen hittades två genomfrusna kattungar övergivna i en snödriva. Någon hade lagt dem i en kartong och lämnat dem att dö i den stränga vinterkylan.

Annons

- Man blir både arg och ledsen en sång här gång. Om man inte kan eller vill behålla kattungar så finns det andra lösningar än att låta dem frysa ihjäl.

Det säger Anna-Carin Häggblom.

Hon var ute på promenad med familjens hundar när hon såg en kartong i en snödriva intill vägen mellan Nyhem och Forsbacka. När hon tittade närmare på den såg hon två kattungar som låg utanför, tätt tryckta till varann och skakande av köld i 10-15 minusgrader. De hade klöst och bitit sig ur kartongen, men inte vågat lämna den.

Nu har kattungarna fått ett nytt hem hos Anna-Carins familj, men de två små honorna är fortfarande mycket skygga. Det kommer att dröja länge innan de återfår sitt förtroende för oss människor.

Behandla djur på det här sättet är djurplågeri, men Anna-Carin tror inte att det är lönt att polisanmäla.

- Men jag vill ändå att människor får sig en tankeställare, säger hon.

Mer läsning

Annons