Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katter lämnade till sitt öde

/
  • Övergivna katter som lämnas vind för våg är ett återkommande problem. Den här honkatten finns nu hos djurskyddsföreningen Bill och Bull.
  • Hankatten som dumpades tillsammans med en katthona är id-märkt och kastrerad. Nu vill Bill och Bull få hjälp att hitta kattens ägare.
  • I dessa burar satt katterna när de i måndags hittades ute på Flygstaden. Ingen vet vem som lämnade dem eller hur länge de suttit i burarna.
  • Mari Ekengren tycker det är fruktansvärt att människor överger sina husdjur. Honkatten som hon tar hand om är förmodligen gravid.

Det har hänt igen. Två katter har blivit övergivna. Djurskyddsföreningen Bill och Bull tog emot samtalet om de ensamma katterna i måndags. Det här är bara två av de 32 katter som de sedan i april tagit emot.

- Det är fullt på våra jourhem, nu behöver vi lokaler för att kunna ta emot fler, säger Lillemor Löf, ordförande i föreningen.

Annons

I måndags ringde jourtelefonen hos djurskyddsföreningen Bill och Bull. En person som gått förbi den nedlagda föreningen Hoppets lokaler på Flygstaden hade hittat två katter. De båda katterna, en hona och en hane, satt i varsin bur. På den ena buren satt en lapp fasttejpad.

"Hej, har haft dessa katter utanför mitt hus i flera veckor nu. Vet ej var de hör hemma. Tror att grannen som flyttade för någon månad sedan lämnade dem kvar? Med vänliga hälsningar, en djurvän".

- Man kan ju tycka att personen som lämnade dem kunde ha ringt oss. Hoppet lade ner sin verksamhet för ett bra tag sedan. Vem vet hur länge de hade kunnat bli sittande där om ingen gått förbi, säger Mari Ekengren, medlem i Bill och Bull.

Det är inte ovanligt att katter lämnas på det här viset av ägare som tröttnat på dem. Föreningen Bill och Bull drog i gång sin verksamhet i slutet av april i år och har redan tagit hand om över 30 katter.

- Det finns många ensamma katter och det är inte alltid så lätt att hitta ägare, särskilt inte nu på sommaren.

Hos föreningen letar man nu efter bra lokaler för att kunna ha en mer aktiv verksamhet. Som det ser ut just nu ställer medlemmarna upp med jourhem. Men det börjar bli trångbott.

- Det är knökfullt på våra jourhem just nu, så vi är i akut behov av lokaler, säger Lillemor Lööf som är ordförande för djurskyddsföreningen Bill och Bull.

De två katterna som nu funnits hos föreningen sedan i måndags mår efter omständigheterna bra. De är placerade i tillfälliga lokaler och får ständig övervakning av bland andra Mari Ekengren. De var i fint skick när de hittades, men hungriga och törstiga.

- Vi försöker sprida informationen om katterna på vår hemsida och på andra sidor på nätet. Förhoppningsvis har båda katterna någon ägare där ute som saknar dem, säger Mari Ekengren.

Mer läsning

Annons