Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katten vilken solskenshistoria

/
  • Det blev ett kärleksfyllt återseende när Jan Eliasson hämtade sin katt hos Ideella djurskyddet. Kurre jamade och klättrade i buren när han fick syn på husse.

Redaktionskatten har hittat hem tack vare Kuriren.

Katten försvann i juni. Efter en dryg månad utan ett livstecken från Kurre trodde Jan Eliasson att de aldrig mer skulle ses. Ingen av grannarna hade sett katten, så Jan plockade bort matskålarna i köket.

Annons

Det kändes tomt och Jan var ensam. Tankar fanns på att skaffa en ny, men han visste att det inte skulle vara samma sak.

Men fredagen före valet ringde grannen Ulla-Britt Johansson och berättade att hon trodde Kurre var med i Kuriren - för att tippa valet.

Jan Eliasson kunde inte riktigt tro det, men letade upp tidningen och minsann, där var Kurre, anlitad av Kuriren för att gissa valets utgång.

Katten handplockades hos Ideella djurskyddet för att gissa valresultatet. Det kanske inte är seriöst, men tidningens humoristiska sida lönade sig för Kurre och Jan, som senare samma dag kunde återförenas hos Ideella djurskyddet i Söderhamn.

- Jag är oerhört tacksam, både för Kuriren och djurskyddet, jag har köpt en säck med kattmat till dem som tack, ingen katt kan ersätta Kurre.

Bläckfisken Paul tippade fotbolls VM och prickade in alla matcher. Kurirens ställföreträdande redaktionskatt ville visa att han inte var sämre, fast riktigt lika träffsäker som Paul var han inte, inte i valet i alla fall. Det kanske är fotboll som gäller för djur.

- Jag spelar normalt inte, men Kurre ska få en chans till. På tisdag spelar Sverige mot Holland i EM-kvalet, då ska han kattsingen få chansen igen, säger Jan och skrattar.

Mer läsning

Annons