Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karim hoppas på regimskifte

/

Valet i Iran har lett till våldsamma protester. Över hundra personer befaras ha dött. I Söderhamn följer asylsökande oroat kravallerna i hemlandet.
- Folket har tröttnat på Irans regim, förhoppningsvis kan protesterna få världen att förstå, säger den politiske skribenten Karim Mahmoudi, som har bott i Söderhamn sedan 2005.

Annons

36-årige Karim Mahmoudi är kurd och flydde på grund av det politiska läget från Iran till Irak redan 1980, när han var sju år gammal. När USA invaderade Irak 2005 flydde han därifrån till Sverige.

1993 började han skriva för irakiska tidningar. I dag skriver han kritiska artiklar om Irans islamska regim på sina tre bloggar och även för andra hemsidor och tidningar i Iran.

Det är misstänkt valfusk som ligger bakom det oroliga läget i Iran för tillfället. Sittande presidenten Mahmoud Ahmadinejad vann och valets förlorare Mir Hossein Mousavi klagade över oegentligheter.

- Jag tror att valet i Iran bara är som en lek. De vill visa länderna i Europa att de också kan hålla demokratiska val. Men Iran är en diktatur, säger Karim Mahmoudi.

 

Läs hela intervjun i onsdagens Söderhamns-Kuriren.

Mer läsning

Annons