Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaotiskt i Ljusne

Söderhamns kommuns servicechef Karina Nylander beskriver snöläget i Ljusne som kaotiskt.

– Vi isriver, breddar, plogar och sandar. Det är allt samtidigt, jag vet inte om vi har varit med om något sånt här förut, säger hon.

Annons

Snön fortsätter att vräka ner över Söderhamn och snöröjarna sliter för att hålla takten uppe. Arbetet har pågått sedan i natt.

– Vi startade i morse klockan halv tre men när folk vaknar på morgonen tror man inte ens att vi har varit där, säger Karina Nylander.

Snöfallet är inte lika intensivt inåt landet, men längs kusten beräknas det från lunch och fram till fredag morgon falla ytterligare tio centimeter snö. Läget i kustorterna Vallvik, Sandarne och Ljusne är besvärligt.

– I Ljusne och utåt är det ganska kaotiskt, vägarna börjar bli väldigt smala. Vi måste ganska omgående få ut folk och röja men. Det börjar bli väldigt trångt överallt på villagatorna.

Samtidigt är det svårt att hinna med bortforsling av snön då nederbörden håller i sig.

– Vi isriver, breddar, plogar och sandar. Det är allt samtidigt, jag vet inte om vi har varit med om något sånt här förut. Frakta bort snö brukar vi inte behöva göra på den här sidan av året.

På fredag klockan 11-12 kommer du att kunna chatta med Karina Nylander, ansvarig för snöröjningen i kommunen, här på helahälsingland.se.

Mer läsning

Annons