Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanonlöpet i Bergvik kan inte köras: "Det är väldigt tomt just nu"

Skidloppet Kanonlöpet i Bergvik, som är en del av Söderhamnklassikern, kommer inte kunna genomföras som planerat på lördag. Det varma vädret har förvandlat spåren till slask.

Annons

– Vi har varit fyra stycken som kämpat ideellt med spåren, och så fort vi känt oss nöjda har det blivit regn eller tö, säger Per-Åke Svensson, IFK Bergvik.

Men för de som tänkt genomföra klassikern kommer det ändå finnas möjligheter.

– Kanonlöpet kommer inte att genomföras på skidor. Vi har som ett alternativ i Söderhamnsklassikern en promenad, stavgång i åtta kilometer, säger Per-Åke Svensson.

Läs också: Klassikern tuffar till sig

För de som ändå vill åka skidor finns fler alternativ.

– Ja möjligheten finns att vid ett senare tillfälle, om man till exempel åker på skidsemester, få en klassikerstämpel. Vi får vara flexibla när vädrets makter inte är med oss, säger Arne Hansen, klassikergeneral.

Per-Åke Svensson säger att de jobbat med olika lösningar för att ändå kunna genomföra tävlingen, men att de till slut fick inse att det inte skulle fungera.

– Vi var inne ett tag på att lägga den på konstsnön på Hällåsen. Men vi känner att eftersom det blir kallt på lördag så blir det troligtvis rejält halt. Vi vågar inte släppa ut motionärerna där, säger han.

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning