Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan tumma på lagen för jobbens skull

Kommunalrådet Lennart Olsson (C) är beredd att som sista utväg beträda en gråzon och låta kommunen göra en tillbyggnad i Faxeparksområdet för att få 120 nya jobb.

Annons

Företaget Teleperformance som är etablerade på Faxeparksområdet kommer under innevarande år att utöka personalstyrkan i Söderhamn med cirka 100 personer. Därför behövs hundra nya arbetsplatser och ytterligare ett 20-tal för andra företag.

Förutsättningen är att de nya arbetsplatserna kan inrymmas i lokaler i Faxepark. Teleperformance har sagt att man vill hålla ihop sin verksamhet lokalmässigt i området. Det var för övrigt den kreativa miljön i området som gjorde att företaget valde att etablera sig i Söderhamn.

Problemet är att det inte finns lediga lokaler i området som täcker behovet av de nya arbetsplatserna. Däremot finns det gott om tomma lokaler på andra adresser i Söderhamn.

– Vi har inte råd att gå miste om 120 jobb eller betydligt fler på sikt. Därför är jag beredd att beträda en gråzon och låta kommunen bygga nya lokaler i området om inga andra alternativ står till buds, säger Lennart Olsson.

Han är väl medveten om det tvivelaktiga i att kommunen bygger lokaler åt privata företag. Det kan vara ett brott mot konkurrenslagen.

Mer läsning

Annons