Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan få pris för busstrafiken

/

Söderhamns stadstrafik har nominerats i Goda exempel, en tävling som utser kollektivtrafikbranschens bästa initiativ.

Annons

Johnny Olofsson är kommunens infrastrukturplanerare. Berätta mer – vad är det här för tävling?

- Kollektivtrafikbranschen har som mål att fördubbla antalet resor med kollektivtrafik i landet innan 2020. I samband med det arrangerar man en tävling där alla som håller på med kollektivtrafik får skicka in vad de bidragit med för att landet ska kunna uppnå fördubblingen.

Varför tror du att Söderhamn nominerades?

- Det är inte många tätorter i Söderhamns storlek som har nått så bra resultat, det är ganska unikt. De kanske såg att det var en mindre kommun som satsar på att folk ska åka mer kollektivt, och att det inte bara är Stockholm, Göteborg och Malmö.

När och var är prisutdelningen?

- Den är på tisdag på Berns salonger i Stockholm. Jag och en representant från X-trafik och en från KR-trafik åker ner. Det är infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd som delar ut priset.

Nu har kommunen nästan fått pris för stadstrafiken – hur ska ni få den övriga busstrafiken att fungera lika bra?

- Man måste vara medveten om att det finns potential att utveckla busstrafiken där vi har boende. Därför har staden bäst förutsättning, och de större tätorterna som Bergvik, Ljusne och Söderala har skapliga förutsättningar. Till de mindre ställena blir det inte lika många turer att välja på.

Mer läsning

Annons